Jutros je u našoj zemlji oblačno sa kišom

0
32

 

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i jugozapadnim djelovima., u ostalim poručjima bez padavina.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Zvornik 0, Brčko i Sanski Most 1, Doboj, Ivan Sedlo i Zenica 2, Sokolac 3, Livno 4, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 5, Drvar, Mostar, Široki Brijeg i Tuzla 6, Jajce 7, Bihać i Stolac 9, Neum 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne oblačno vrijeme sa padavinama tokom cijelog dana. Prije podne na planinama u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša. U drugoj polovini dana, uglavnom kiša. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i centralnim područjima Bosne. Prije podne jugo će postepeno jačati. U drugoj polovini dana umjereno jugo, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu do 14 stupnjeva.