Još nema traga Gačiću: Sarajevo danas čuva dodatnih 130 policajaca

0
110

I dalje traje intenzivna potraga za odbjeglim ubica Edinom Gačićem, koji je u subotu navečer na lokalitetu Suhodol kod Tarčina brutalno ubio policajca Mahira Begića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

“Vrše se opsežni pregledi i pretresi…”, kazala je Bavčić.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica poručio je kako će danas na terenu biti novih 130 policajaca koji će brinuti za sigurnost građana Sarajeva.

Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti…Želimo da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole, vrtići i sva druga mjesta za koja se procjeni da je potrebno. I svaku informaciju koju imate dostavite policiji. Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba dostavite i meni. Sve će se provjeriti. Jer smo svi na istom zadatku”, poručio je Katica.

Podsjećamo, preksinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubijen policajac ove agencije, samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

Izvor: radiosarajevo