Jesenji kolač od jabuka

0
46

Zbog toga City Magazine izdvaja sočan aromatičan kolač od jabuka koji se topi u ustima i čiji bogat ukus i zanimljiva tekstura nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

– 650 g jabuka

– 120 g putera (ostaviti na sobnoj temperaturi da malo omekša)

– 100 g šećera

– 200 g brašna

– 3 jajeta

– 1 kesica vanilin šećera

– 1,5 kašičica praška za pecivo

– 1 kašičica sitno naribane limunove kore

– pola kašičice cimeta

Priprema:

U posudi prvo pomješajte puter i šećer da dobijete homogenu masu i da se šećer istopi. Zatim polako i postepeno umješajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte kako biste dobili jednoličnu i glatku smjesu.