Jednostavno i efikasno: Trikovi za čišćenje bijelih patika

0
150

Bijele patike se najlakše kombinuju uz svaku odjevnu kombinaciju, no kada dođe vrijeme za čišćenje, to mnogima stvara problem.

Činjenica je da se bijele patike teže održavaju, ali mi vam donosimo savjete koji će to olakšati.

Uz pomoć nekoliko trikova izgledaće kao nove:

1. Nikada ih ne stavljajte u veš mašinu

Bijele patike ne smijete da perete u veš mašini jer se tako mogu nepovratno oštetiti. I bitna stvar je da ih ne smijete sušiti u mašini za sušenje jer to može da im promijeni oblik.

2. Čistači iz kuhinje

Sirće je savršeno za otklanjanje fleka na bijelim patikama. Umočite krpu u sirće i blago protrljajte patike, vidjet ćete da se odmah sijaju. Soda bikarbona u kombinaciji sa vodom i sirćetom je također idealno rješenje. Napravite pastu od ova tri sastojka i četkicom za zube očistite bijele patike.

3. Bijeli lak

Ovim možete na brzinu ukloniti ogrebotine i sitne fleke koje su nastale od nošenja, nije idealno rješenje, ali je efikasno.

4. Šampon

Ovo je savršeno rješenje protiv masnih mrlja ukoliko vam se slučajnoj dogode. Isto uzmite staru četkicu za zube i šamponom trljajte mjesto gde je masna fleka. Vidjet ćete da će vaše patike vratiti stari sjaj.

Jedno od važnih pravila ukoliko nosite bijele patike, jeste da ih nikako ne ostavljate na suncu i ne koristite jake izbjeljivače na gumenom đonu, jer ga to može oštetiti.

Radiosarajevo.ba