Javna tajna MUP-a ZDK: Ko su vozači iza zatamnjenog stakla policijskog vozila 001?

 

Iz MUP-a ZDK nisu odgovorili na pitanje da li je iz vozila uklonjena policijska oprema niti obrazložili razlog ustupanja vozila drugom ministarstvu. Evidentno je da informacija nije potpuna i otvara dodatna pitanja. Zašto ministar prostornog uređenja pred istek mandata traži službeno vozilo i to baš od MUP-a? Zašto nisu tražili bilo koje drugo vozilo iz fundusa Vlade ZDK? Po svemu sudeći u pitanju je samo “pokrivanje” prethodnog perioda korištenja vozila

Svečano je bilo januara 2021. godine u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Ministar Dario Pekić uručivao je policijskim stanicama ključeve novih službenih vozila tipa Mazda CX-3. Izložena su bila vozila registarskih oznaka od posljednjeg registracijskog broja 002 pa dalje. Među njima nije bilo onog sa brojem 001, piše Žurnal.

“Provjerite ko vozi bijelu mazdu sa potpuno zatamnjenim prozorima, posljednji broj 001. To je neobilježeno policijsko vozilo,” reći će nekoliko mjeseci kasnije novinaru Žurnala jedan policijski službenik.

Žurnal je potom od kraja prošle godine više puta fotografisao to vozilo na različitim lokacijama. Često je bilo parkirano ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Nekoliko službenika iz zgrade nam je potrdilo da su viđali da iz vozila izlazi kantonalni ministar prostornog uređenja Arnel Isak, kojeg neko ponekad dovozi i odvozi sa posla. Vozilo smo snimili i u ulici iz pravca gdje ministar živi.

Pročitaj više na: https://www.zurnal.info/clanak/ko-su-vozaci-iza-zatamnjenog-stakla-policijskog-vozila-001/25549

Izvor: zurnal.info

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print