Jajce domaćin „Izbora sportiste SBK 2013“.

0
69

U organizaciji Sportskog saveza SBK, u petak 28 februara, održat će se  tradicionalna manifestacija  „Izbor sportiste SBK 2013“. Manifestacija će biti upriličena u Domu kulture u Jajcu, s početkom od 19 sati.

Tim povodom u Travniku je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Sportskog saveza SBK istakli da će biti dodjeljeno 37 nagrada i priznanja . Jedan slavodobitnik je već poznat, to je džudista Nasul Mešinović iz Travnika koji je dobio najviše glasova u anketi web portala hronika.ba za nagradu „Glas publike“.

„ Tehničke i ostale pripreme su završene i uz pomoć domaćina manifestacije – Općine Jajce, možemo očekivati još jednu uspješnu večer srednjobosanskog sporta . Rezultati sportista u 2013. godini su odlični i ovo je jedan od načina na koji im odajemo priznanje i dajemo poticaj za ovu takmičarsku godinu, „ istakao je Drago Suban , predsjednik SS SBK.

Po prvi puta biće dodjeljena i priznanja za najboljeg sportistu i sportistkinju iz ekipnih sportova, naglasila je Amela Trbović , sekretar SS SBK , zahvalivši se na podršci Hypo Alpe Adria Bank sa kojom je potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu manifestacije.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta SBK.

 

 

/hronika.ba/bug.ba/