Jajce domaćin 16.državnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama

0
69

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Damir Bulčević u petak poslijepodne u Jajcu, na Velikom Plivskom jezeru, svečano je otvorio 16. Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Prvenstvo će trajati dva takmičarska dana, u subotu i nedjelju.

Takmičenje će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim kategorijama, od najmlađih kadeta do seniora. Organizator Prvenstva je Kajakaški savez BiH, zajedno sa KKK Jajce, a pokrovitelji događaja su Općina Jajce, KKK Jajce i Kajakaški savez BiH.

Bulčević: Važan događaj

“Prvenstvo Bosne i Hercegovine na mirnim vodama je veoma važan događaj za sve sportiste koji se danas takmiču da postignu što bolji rezultat za svoj klub i svoj grad, i time pokazuju ono što su tokom cijele godine naporno trenirali, ali, prije svega, želim da sa ovog takmičenja svi učesnici ponesu lijepe uspomene, stvore nova prijateljstva i time postanu bogatiji ljudi, jer, kako kaže olimpijski moto, bitno je učestvovati, a ne pobijediti…

Prvenstvo Bosne i Hercegovine na mirnim vodama je još važniji događaj za samu Bosnu i Hercegovinu, jer, pored činjenice da se događa na jednom od naljepših jezera na svijetu, pokazuje i da imamo vrlo mlade talentovane takmičare koji će nas u budućnosti sigurno kvalitetno reprezentovati”, izjavio je Damir Bulčević povodom otvaranja ovog prvenstva.

izvor: otisak.ba