Jajčanin osumnjičen za požar u švedskom gradu Ronnebyju

0
131

U švedskom gradu Ronnebyju posljednjih nekoliko dana zabilježeno je najmanje šest sumnjivo podmetnutih požara, što je izazvalo zabrinutost u lokalnoj zajednici. Policija istražuje moguću povezanost između tih požara i traga za odgovornima.

Jedan od požara zahvatio je objekat na Trgu, a osumnjičeni 60-godišnji mušakarac je uhićen. Prema našim izvorima, radi se o bh. državljaninu Z.S. porijeklom iz Jajca. Iako je osumnjičeni u pritvoru, policija nastavlja s istragom kako bi utvrdila sve okolnosti i eventualne poveznice s drugim požarima.

U ponedjeljak ujutro, hitne službe su primile dojavu o snažnom požaru na jednom od središnjih posjeda u Ronnebyju. Istoga jutra, alarm se oglasio zbog požara u javnom WC-u na trgu, a također je prijavljeno i pokušaj zapaljenja vatrom na odjelu psihijatrije za odrasle u Ronnebyju.

Nekoliko požara zabilježeno je i tijekom vikenda u okolici Ronnebyja. Prošlog petka, policija i vatrogasci su intervenirali u Kallingeu, gdje su zapaljene kante za smeće pokraj zgrade na školskom imanju. U tom slučaju je sastavljen zapisnik o nastaloj šteti.

Policija ne isključuje mogućnost veze između tih požara koji su zadesili Ronneby, no daljnje istrage su potrebne kako bi se utvrdila eventualna povezanost.

Glasnogovornik policije, Thomas Johansson za švedske medije je izjavio: “Jasno je da kada se dogodi niz manjih požara, moramo istražiti postoji li međusobna veza. To će biti predmet daljnje istrage.”

Unatoč napretku koji su hitne službe ostvarile u gašenju i sprječavanju širenja požara, voditelj zadatka Claes Nicklasson izrazio je očekivanje da će službe ostati na terenu tijekom cijele večeri i noći.

Za sada stanovnici Ronnebyja ostaju oprezni dok lokalne vlasti i policija nastavljaju s istragom kako bi osigurali sigurnost zajednice i pronašli odgovorne za seriju požara koji su nedavno zadesili njihov grad.

 

 

(Jajce Online)