Jajčani se popeli na Olimp

Članovi Kluba prijatelji prirode Jajce, zaljubljenici u prirodu i planinarenje, postigli su nevjerojatan uspjeh penjući se na planinu Olimp u Grčkoj. Ovaj klub, posvećen očuvanju prirode i istraživanju planina, nije samo osvojio ovu impresivnu planinu već i jedan od najvećih vrhova na Balkanu – Mitikas (2918 metara).

Olimp, planina koja je zauzimala posebno mjesto u civilizaciji stare Grčke, postala je izazovna destinacija za ovu hrabru ekipu. Ono što čini ovu ekspediciju još fascinantnijom jest činjenica da ljudska noga nije kročila na ovu planinu sve do 1913. godine. Od tada, Mitikas je postao cilj mnogih planinara koji su tražili da osvoje ovu impresivnu prirodnu ljepotu.

Na ovoj nevjerojatnoj avanturi, 12 članova kluba krenulo je prema vrhovima Olimpa. Na vrhu Skala, koji se uzdiže na visinu od 2882 metra nadmorske visine, uspješno su stigli 11 članova. No, pravi izazov bio je osvojiti najviši vrh, Mitikas, koji se uzdiže na 2918 metara nadmorske visine, i taj uspon je uspio šestorici hrabrih planinara.

Članovi kluba su se suočavali s izazovima strmih staza, varljivih vremenskih uvjeta i visokih nadmorskih visina, ali njihova odlučnost i zajednički duh nisu ih napustili. Iznenađujuće, ovaj tim je uspješno savladao sve prepreke, a njihov uspjeh na vrhu Mitikasa ostaje trajan podsjetnik na snagu čovječje volje.

Kao nagradu za svoj nevjerojatan podvig, članovi Kluba prijatelji prirode Jajce su odlučili uživati u kupanju u Egejskom moru. Nakon kratkog odmora na vrhu Mitikasa, ekspedicija se uputila prema obali Egejskog mora. Ovaj dan je bio posebno ispunjen avanturom i iskustvima, jer su planinari uspjeli u istom danu osvojiti najviši vrh planine i istražiti obalu prekrasnog Egejskog mora.

Ovaj podvig članova Kluba prijatelji prirode Jajce ne samo da slavi njihovu strast prema prirodi i planinarenju, već također naglašava važnost očuvanja prirodnih ljepota i okoline.

(Jajce Online)

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print