Izvučene grupe za 3. Zimski malonogometni turnir

Večeras je u Sportskoj dvorani Donji Vakuf organizovano izvlačenje grupa 3. Zimskog malonogometnog turnira. Prijavljene su ukupno 33 ekipe. Organizatori turnira i ove godine su FK „Radnik“ Donji Vakuf i JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf. Generalni pokrovitelj je Općina Donji Vakuf.

U ime domaćina, FK „Radnik“ prisutnima se na izvlačenju parova ekipa koji će učestvovati na turniru obratio Mehrudin Švago, član Uprave FK“Radnik“ i komesar takmičenja. Pozvao je na ferplay igru i upoznao prisutne sa pravilima turnira i sudijama koji će suditi u ovom malonogometnom takmičenju. Sudije su : Meho Šeho, Almin Mlinarević, Munever Opardija i Muamer Imočanin.

Turnir počinje svečanim otvaranjem  u nedjelju, 05. januara 2020. godine  a  zvanično će takmičenje otvoriti načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić.

Program početka turnira:

17:00  Revijalna utakmica
17:45  Otvaranje turnira
18:00  Šest  Braće – Autoservis Ramljak
19:00  Slovenka  – FK Radnik

Titulu pobjednika na prethodna dva turnira brani ekipa “6 Braće”. Ova ekipa sutra upravo otvara turnir u duelu sa ekipom Autoervis Ramljak.

Nagradni fond “3.Zimskog malonogometnog turnira”:

1.Mjesto 3.000 KM,

2.Mjesto 1.000 KM,

3.Mjesto 500 KM

4.Mjesto 200 KM

Također, organizator turnira je obezbijedio posebne nagrade za najboljeg strijelca,igrača i golmana.

U narednih dvadesetak dana Sportska dvorana bit će mjesto okupljanja ljubitelja malog nogometa koji će, kao i prethodne dvije  godine, srčano podržavati svoje favorite. Na turniru učestvuju 34 ekipe iz  Donjeg Vakufa i susjednih gradova.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print