Izet Hajrović prošao ljekarski pregled!

0
77

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda, reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović  u izjavi novinarima kazao je kako za njega prelazak u Galatasaray predstavlja veliku motivaciju jer se radi o klubu sa velikom historijom i ambicijama.

“Od ranije znam mnogo stvari o Galatasarayu. Ovo je klub sa bogatom i dugom historijom. Sretan sam što ću igrati u ovom klubu. Ponosan sam što sam ovdje”, izjavio je Hajrović.

Istakao je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je turski Galatasaray.


“Ovo je zaista velika motivacija za mene. Klub je fantastičan. Sve je izvrsno, stadion, trening centri i imamo izvrsne navijače. Sve je prelijepo i perfektno”, kazao je Hajrović.

Na kraju je kazao kako će se lako navikunuti u Turskoj jer već zna neke turske riječi.

“Znam i neke turske riječi jer mi Bosanci ih koristimo i naviknuti smo na turski jezik. I muslimani smo i imamo dobre međusobne odnose. Mislim da će i to biti pozitivno za mene što sam u ovakvoj zemlji”, kazao je novi igrač istanbulske Galate.

Hajrović je sinoć stigao u Istanbul gdje ga je na aerodromu u Istanbulu dočekalo nekoliko stotina navijača Galatasaraya koji su satima nestrpljivo čekali kako bi vidjeli novo pojačanje turskog velikana.

Nakon uspješno obavljenog ljekarskog pregleda, Hajrović je od danas  i zvanično nogometaš turskog velikana Galatasarayja u kojem su prije njega igrali proslavljeni bh. nogometaši Tarik Hodžić, Mersad Kovačević, Elvir Bolić, Elvir Baljić i Zvjezdan Misimović.

Ranije se spominjalo kako nije poznata visina odštete koju će Galatasaray platiti bivšem klubu bh. reprezentativca, švicarskom Grasshoppersu. Hajrović bi, prema dogovoru, naredne četiri i pol godine trebao provesti u Turskoj.

 

/izvor:Anadolija/