20 C
Donji Vakuf
Petak, August 12, 2022
Naslovnica Vijesti BiH Izazvao euforiju: Jusuf Nurkić na poseban način najavio dolazak na okupljanje Zmajeva

Izazvao euforiju: Jusuf Nurkić na poseban način najavio dolazak na okupljanje Zmajeva

0
26

Jusuf Nurkić, košarkašaki reprezentativac Bosne i Hercegovine, sutra će se priključiti Zmajevima na Vlašiću.

Centar Portland Trail Blazersa danas je trebao zadužiti opremu državnog tima, ali je došlo do promjene plana jer je selektor Adis Bećiragić dao igračima slobodan dan i tek sutra će se ponovo okupiti i nastaviti pripreme za Eurobasket, te dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nurkić je već ranije potvrdio da će biti na raspolaganju stručnom štabu, a dolazak je potvrdio i danas na svojim društvenim mrežema.

Na Facebooku je podijelio svoju karikaturu u majici na kojoj piše BiH, sa loptom u jednoj i torbom u drugoj ruci. I izazvao je euforiju među fanovima…

U opisu fotografije postavio je emotikon sa prstom preko usta, a vjerovatno je na taj način želio poslati poruku kritičarima koji osporavaju i kritikuju njegov odnos prema reprezentaciji.

Dolazak Nurkića sigurno će biti veliko pojačanje za reprezentaciju BiH u predstojeća dva meča kvalifikacija za SP, te na septembarskom Eurobasketu.

Bosanska zvijer nije se mogla ranije priključiti našem timu zbog tehničkih razloga. Prema dogovora NBA i Svjetske košarkaške federacije (FIBA), osiguranje pokriva svim NBA igračima koji žele da igraju za nacionalne timove maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu prije početka Eurobasketa.

Kako bi bio ispoštovan ovaj dogovor, Nurkić se Zmajevima nije mogao priključiti prije 4. augusta, s obzirom na to da Eurobasket počinje 1. septembra.