Iza Turističke zajednice SBK uspješna ljetna sezona

0
75

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra brojnim prigodnim manifestacijama. Turizam kao jedna od najznačajnijih gospodarskih grana izuzetno je važan, kako u cijelom svijetu tako i u Bosni i Hercegovini. Cijela naša zemlja, a posebno Srednjobosanski kanton ima odlične turističke potencijale.

U proteklom periodu pokrenut je čitav niz razvojnih programa kojima se bitno obogatila i podigla kvaliteta ponude, potaknuo razvoj cjelogodišnjeg turizma i stvorili novi motivi dolaska turista u Srednjobosanski kanton, koji kako nam je kazao direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević, živi cijelu godinu…

Dodao je da kroz sistemsko rješavanje općina Travnik po organizacionom smislu može biti među pet turističkih destinacija u BiH.

Promocija zimske turističke sezone i sedam skijaških centara u Srednjobosanskom kantonu u fokusu je ponude Turističke zajednice SBK-a .

Centralna Bosna se zasigurno može pohvaliti odličnim turističkim potencijalima, veoma dobrim domaćinskim efektima koje turisti vole i ljepotama koje se samo ovdje mogu vidjeti.

I na kraju preporuka ako niste a malo je takvih, posjetite srednju Bosnu I uvjerite se u bogatu turističku ponudu.

Izvor.Tntportal

Foto: Denis Hadžiomerović