Inspekcija u Sarajevu kaznila pekare Manja s 40.000 KM

0
126

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kaznila je pakare Manja sa 40.000 KM, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako nam je potvrđeno iz KUIP-, kazna je izrečena kompaniji Krajina klas pod kojom posluju pekare Manja.

“Pravno lice KRAJINA KLAS doo Banja Luka, u čijem sastavu posluju pekare MANJA na području Kantona Sarajevo, pod redovnim je nadzorom sa aspekta više upravnih oblasti inspekcijskog nadzora. U proteklom peridu radi kršenja propisa o hrani ovo pravno lice kažnjeno je novčanom kaznom od oko 40.000,00 KM.

Između ostalog, novčane kazne izrečene su zbog nepropisno deklarisane hrane, loših sanitarno-higijenskih uslova u procesu pripreme i prometa hrane, te neispunjavanja uslova koji osiguravaju zdravstvenu ispravnost hrane do prodaje krajnjem potrošaču”, naveli su iz Inspekcije za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Pekara Manja u posljednje vrijeme bojkotuje dio stanovnika Bosne i Hercegovine nakon spornih stavova vlasnika Saše Trivića, koji je putem društvene mreže X napisao “U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se”, odgovarajući na pitanje da li žele da u Srbiji naprave novu Srebrenicu.

On je i prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.