Tražite odličan ljetni recept za cheesecake bez pečenja kojim ćete oduševiti ukućane, ali i goste?
Evo recepta sa bobičastim voćem za čiju vam pripremu ne treba više od 15 minuta.
Potrebni sastojci za biskvit:
- 250 g digestive keksa
- 125 g maslaca.
- Postupak pripreme:
Ubacite sastojke u sjeckalicu koja će ih povezati.
Smjesu potom utisnite u kalup od 20 centimetara koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Potrebni sastojci za kremu:
- 250 g mascarpone sira
- 200 g krem- sira
- čašica kiselog vrhnja
- 300 g slatkog vrhnja
- dvije kašike šećera u prahu
- korica jednog limuna
- burbon vanilija.
Postupak pripreme:
Sve sastojke miksajte uz pomoć miksera u kremu.
Gotovu kremu rasporedite preko biskvita i stavite u frižider na dva do tri sata.
Rashlađeni kolač ukrasite bobičastim voćem po izboru (jagode, trešnje, borovnice, maline).
Izvor: Faktor