Ikrar dova budućim hadžijama iz Donjeg Vakufa

Ikrar dova za hadžije iz Donjeg Vakufa koji će ove godine obaviti petu islamsku dužnost (hadž)proučena je jučer iza ikindije namaza u donjovakufskoj Baš džamiji.

Buduće hadžije iz Bosne i Hercegovine, na put ka  Meki i Medini krenut će 24. juna.

Ukupno na hadž ove godine iz Bosne i Hercegovine  ide 996 hadžija.

 

Najviše ide iz sarajevskog muftijstva – 334 hadžija, iz bihaćkog ide 149, tuzlanskog 169, zeničkog 174, travničkog 66, mostarskog 34, banjalučkog devet, goraždanskog pet, zatim pet iz Ureda vojnog muftije i 42 vodiča, doktori, rukovodstvo… Konačan broj je 996 sa vodičima i svima.

 

-Završili smo dogovor sa aviokompanijom Turkish Airlines koji će nas prevoziti u jednom danu – 24. juna, a povratak je planiran za 21. juli. Završili smo taj dio koji je od iznimne važnosti. Završili smo i ugovore sa hotelima u Mekki i Medini. U Mekki će naše hadžije boraviti u hotelu sa pet zvjezdica koji je jako blizu Kabe. Hadžije će praktično moći na svaki namaz dolaziti iz hotela u harem. I u Medini smo završili hotel, mislim da naše hadžije nikada nisu bile smještene bliže Poslanikovoj džamiji – izjavio je ranije Dževad Hadžić, rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

izvor: fb / Medžlis IZ Donji Vakuf

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print