Sastojci:
– 1 velika šolja secera
– 1/2 litra mlijeka
– 5 velikih šolja secera
– 1 čokolada od 100 g
Priprema:
U šerpu na šporetu sipamo 1 veliku šolju šećera.
Mješamo dok se ne rastopi na laganoj temperaturi da nebi zagorio.
Kad se rastopi dodamo pola litra mlijeka i lagano miješmamo da se istopi jer se stvardne kad se doda mlijeko.
Pazite da neprsne na vas kad dodajete mlijeko.
Treba da provri.
Zatim dodajemo jednu po jednu šolju šećera i mješamo lagano i ćekamo da opet prokuha.
Kad prokuha sklonimo sa šporeta i dalje pomalo mješamo i dodamo 1 čokoladu može s ljesnjacima ili bez kako volite, a može se i posebno dodati lješnjaci ili orasi .
Istresemo u veliku tepsiju i ostavimo da se ohladi.
Isječemo na kockice i poslužiti.
Savjet:
Najbolje je staviti u papirnu vrećicu da se nebi stvrdnuli previše pa da se nemože jesti.
izvor:najbolji-recepti.com