Ibrahimović će biti jedan od voditelja na Sanremu

0
24

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović iduće će sedmice žonglirati između nogometa i muzike, nakon što je pristao biti jedan od glavnih voditelja godišnjeg muzičkog festivala u Sanremu.

Jedan od najstarijih i najznačajnijih muzičkih festivala u svijetu ove će godine biti od 2. do 6. marta, a Ibrahimović će na festivalu sudjelovati čak četiri dana.

U Sanremu će biti u utorak, potom u srijedu ima utakmicu između Milana i Udinezea, na festival se vraća u srijedu i ostat će do subote, da bi u nedjelju putovao s “Rosonerima” na ogled u Veroni. U sklopu festivala “Ibra” bi trebao i zapjevati s trenerom Bolonje Sinišom Mihajlovićem.

Milan je Ibrahimoviću osigurao sve uvjete da može nesmetano trenirati dok je u Sanremu, a s njim će raditi jedan od klupskih trenera.

Iz Milana su potvrdili kako će Ibrahimović “trenirati u posebnom objektu na Rivijeri, a pratit će ga član osoblja koji je klub stavio na raspolaganje”, prenosi Hina.

Ibrahimović neće biti prvi nogometaš na Sanremu, na ovom su festivalu prije njega gostovali Roberto Bađo (Baggio), Frančesko Toti (Francesco Totti), Antonio Kasano (Cassano)…

La Gazzetta dello Sport je objavila kako je klub upozoren na Ibrahimovićev dodatni angažman još u avgustu, prije nego što je produžio jednogodišnji ugovor.

– Propustit će neki trening, ali bit će tu za utakmice. Ako postoji prvak sposoban podnijeti ovaj pritisak, onda je to je on – rekao je Milanov trener Stefano Pioli.

– Čak mislim da će mu to povećati odlučnost i motivaciju da pomogne ekipi – dodao je Pioli.

Međutim, ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Kapelo (Capello) je kritizirao Ibrahimovića zbog njegove odluke da prisustvuje festivalu.

– Nikad ga ne bih pustio – iskreno je rekao Kapelo.

– Klub ga plaća i stoga mora poštovati klub i navijače. Klub je to trebao zabraniti – poručio je Kapelo.

Sport.avaz