Humanost na djelu: Zeničanka kupila kuću četvorici braće iz Sarajeva

Zeničanka Selma Krehmić Imširević, koja već deset godina živi u Americi, unijela je radost u život četvorici braće iz Sarajeva kojima je prije nekoliko dana, zahvaljujući prikupljenim donacijama dobrih ljudi, kupila i poklonila kuću.

Kako nam je kazala ova humana Zeničanka, koja je doputovala u BiH kako bi provela akciju, nije mogla ostati ravnodušna na tešku životnu priču četvorice mladića koja su živjela u neuvjetnoj baraci.

Na njihovu molbu, Krehmić Imširević nije željela spominjati njihova imena.

“Dobili su taj smještaj od države, međutim, uslovi za život su bili veoma loši. Rano su ostali bez majke koja je preminula usljed bolesti, a otac ih je napustio. Najmlađi brat ima svega 15 godina. Zaista, teška priča i nisam mogla ostati imuna nego sam se odmah aktivirala da im pomognem”, rekla je Selma.

zenicanka_humanost_braca_sarajevo.jpg - undefined
Foto: 072info.com: Zeničanka Selma Krehmić Imširević

Posebno je ponosna na sve dobre ljude širom svijeta koji, također, nisu ostali nijemi na njene vapaje i apele da se pomogne ovim momcima.

Za svega deset dana prikupila sam 70.000 dolara. Hvala donatorima koji su, zapravo, i zaslužni za sve ovo. Kada sam to javila mladićima, niko nije mogao vjerovati. Odnosno, oni nisu vjerovali u sretan ishod ove priče sve dok se, praktično, kuća nije kupila”, izjavila je Krehmić Imširević.

Ističe kako je prepustila braći da izaberu lokaciju i kuću koju će kupiti, a oni su pronašli onu kakva im odgovara u naselju Novo Sarajevo.

“Pronašli su kuću koja je podijeljena na četiri jednosobna stana, tako da će to za njih biti idealno. Svaki stan ide posebno na svakog od njih kroz papire, a kuća se ne može prodati sve dok najmlađi brat ne bude imao 30 godina”, pojašnjava ona, dodajući da je kupljena kuća izgrađena 2011. godine.

Na kraju ističe kako su braća posebno sretna jer se radi o kući kakvu je, za života, maštala da ima njihova majka.

“Posebno su željeli da kupe kuću jer je to bila životna želja njihove majke, a koja je oduvijek maštala o kući sa baštom i okućnicom. Vjerujte, teška priča mladića koja se ne može ispričati nego samo vidjeti i uvjeriti na licu mjesta”,  zaključuje humana Zeničanka koja će i dalje nastaviti da se bavi humanitarnim radom, piše portal 072info.com.


Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print