Humanitarnoj akciji “Pomoć frizerima Hrvatske” pridružio se i frizer Haris Kero

0
344

Nakon za sve nas teške 2020. godine,  nažalost i u 2021. smo ušli s nevjericom. Kao bezbroj puta do sada, i u nevolji koju je prouzrokovao strašan zemljotres u Petrinji, mnogi su pokazali da imaju veliko srce  i već idući dan na područja pogođena potresom dostavljena je humanitarna pomoć u vidu prehrambenih artikala, higijenskih potrepština i tople odjeće.

Nakon onog najbitnijeg zbrinjavanja ljudi na redu je obnova poslovnih i stambenih objekata.  U razornom potresu osim porodičnih kuća nastradali su i poslovni prostori čime im je onemogućen rad, a samim time egizstencija.

S obzirom na aktuelnu situaciju u susjednoj Hrvatskoj te tragičnom nesrećom sa kojom su se susreli frizeri iz Siska, Petrinja i Gline, frizeri Bosne i Hercegovine organizovali su akciju prikupljanja pomoći kolegama kojima je najpotrebnije.

Bh. frizeri su oduvijek bili jako humani, tako su i ovog  puta pokazati našu solidarnost.

Haris Kero, vlasnik frizerskog salona “Haris” i pored svojih svakodnevnih poteškoća s kojima se susreće u teškim danima izazvanim pandemijom, pokazao je solidarnost i humanu stranu prema kolegama iz komšijske Hrvatske.

Naime, na facebook stranici salona, objavio je fotografiju uplatnice sa porukom “Naše malo, nekome znači puno. Pomoć frizerima ugroženim zemljotresom u Hrvatskoj”.