Hrvat i Bošnjak u Fojnici zajedno grade luksuzni kompleks sa nizom sadržaja

0
142

 

Kiseljačka firma TWI d.o.o te fojnička firma B.I. Materijali proteklih nekoliko godina su najveći investitori na području opštine Fojnica.

Pored zajedničkih projekata na prostoru stare Pilane, solarnih panela na Malkoču i drugih zajedničkih poduhvata, najnovija akvizicija ove dvije firme jeste hotel „Stari grad“ i prostor oko njega.

Igor Bošnjak i Sahir Mustajbegović, vlasnici ove dvije firme, su pokazali ozbiljnost nakon kupnje ovog prostora te je ono postalo veliko gradilište koje, iz dana u dan, dobija nove konture.

Igor Bošnjak i Sahir Mustajbegović
FOTO: Artinfo

U ovaj poslovni poduhvat, kao i u pethodne, su ušli partnerski sa omjerom 50:50 udijelom u vlasništvu.

Fojnički načelnik Sabahudin Klisura je, također, istakao zadovoljstvo dinamikom radova, ali i zadovoljstvo što ova dvojica privrednika svoj novac ulažu u Fojnicu i projekte koji su u skladu s vizijom opštinskog vijeća i načelnika opštine Fojnica, a posebno ke istakao činjenicu da će u sklopu novog kompleksa biti uposleno 50 Fojničana.

Danas smo kratko razgovarali sa vlasnikom firme TWI d.o.o, Sahirom Mustajbegovićem, koji nam je kazao šta će sve u narednom periodu biti izgrađeno.

„Gradit će se stambeno-poslovni prostor koji će se sastojati od 80 stanova veličine od 40 do 108 kvadratnih metara. Na samom vrhu zgrade će biti izgrađeno 20-tak penthousea, dvoetažnih, ekskluzivnih stanova. U poslovnom dijelu kompleksa će biti banke, hipermarket, prodavnica sportske odjeće… Sav kompleks će biti uvezan i sa dva lifta. Također, bit će izgrađena dva bazena, unutrašnji i vanjski, elitni restoran sa svadbenim salonom, gradska kafana sa baštom te 138 parking mjesta. U ovom kompleksu će svoje mjesto naći i fontane te stabla japanskih trešanja“ – kazao nam je g. Mustajbegović.

 

Na našu konstataciju da je, pomalo, i čudno da čovjek iz Kiseljaka u ovolikoj mjeri ulaže u Fojnicu, Sahir Mustajbegović je samo kazao da mu je zadovoljstvo raditi sa Fojničanima te da je u Fojnici naišao na razumijevanje svih nivoa i želju da se zajedničkim radom uljepša naša zajednička sadašnjost i poboljša budućnost.

 

izvor: mahhala.ba