Helez tvrdi da ga “žele ušutkati”: Napisali su moje ime na jednom od nišana šehida

0
174

Državni parlamentarac SDP-a Zukan Helez rekao je jučer da je neko napisao njegovo ime na jednom od nišana šehida i na taj način mu poslao prijeteću poruku.

U objavi na svom Facebook profilu Helez je priložio i fotografiju kao dokaz, a napisao je da je zaprepašten ovim saznanjem.

“Smatram da je ovim skrnavljenjem šehidskih nišana omalovažena njihova žrtava, tj. životi koje su dali kako bismo mi danas mogli živjeti u miru i slobodi u našoj domovini. Kao pripadnik šehidske porodice tražim od nadležnih da hitno reaguju, pronađu ove vandale te ih sankcionišu”, napisao je Helez.

Također, dodao je on, pisanje njegovog imena na nišanima smatra prijetnjom njemu i njegovom političkom radu.

 

“Ovu prijetnju sam prijavio MUP-u i tražim od njih da otkriju počinioce i njihove nalogodavce. U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča. Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini”, dodao je Helez.Kako je rekao, svi ovi progoni, pritisci i zastrašivanja, prema njegovom mišljenju, imaju za cilj samo jedno.

“To je da me diskredituju kao čovjeka koji na posljednjim izborima dobio 17.218 pojedinačnih glasova, ali i ušutkaju. Svi oni koji me poznaju i prate moj politički rad znaju da ja neću podleći pritiscima u borbi za Bosnu i Hercegovinu bez kriminala i korupcije”, naglasio je SDP-ov parlamentarac.

izvor: jajce – online.com