HDZ Travnik razmišlja o odustajanju, dr. Granova ne zanima mjesto načelnika

0
105

Nismo još ništa odlučili, imamo dobru bazu i dobre kandidate i građanima ćemo ponuditi kvalitetnog kandidata, rekao je Tahir Lendo, predsjednik OO SDA Travnik.

Nakon što je Sud BiH odbio žalbe travničkog HDZ-a na odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika i raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika u Travniku, upitno je hoće li HDZ, koji smatra da je odluka politički motivirana, uopće sudjelovati i imati kandidata na prijevremenim izborima kada ih CIK raspiše.

Tako Bojan Domić, predsjednik OO HDZ-a Travnik, kaže kako još nije odlučeno kako će se stranačka tijela odnositi prema izborima.

Konačna odluka

– Mislim da je presuda politički motivirana. Vjerovao sam da Sud BiH ima drugačije aršine nego CIK, ali ipak nema. Mi ćemo razmatrati ima li smisla imati kandidata i sudjelovati u kampanju ili ne – rekao je Domić.

Odluku Suda BiH očekivali su u taboru travničke SDA, a Tahir Lendo, predsjednik OO SDA Travnik, kaže kako čekaju konačnu odluku o terminima, da bi krenuli u proceduru izbora kandidata.

– Nismo još ništa odlučili, imamo dobru bazu i dobre kandidate i građanima ćemo ponuditi kvalitetnog kandidata. Narod je zainteresiran jako za to ko će biti načelnik – rekao je Lendo.

Uživa u penziji

U kuloarima se može čuti kako je najizgledniji kandidat SDA dr. Mirsad Granov, bivši direktor JU Bolnica Travnik, koji je početkom godine otišao u mirovinu.

Ipak, u telefonskom razgovoru Granov nam je kazao kako nije zainteresiran za poziciju načelnika, da uživa u penziji te da je vrijeme za mlađe da preuzmu odgovornost.

Dnevni avaz