Hajrudin Idrizović pobjednik 3. međunarodni backgammon turnir

0
97
Ovog vikenda u prelijepom ambijentu Etno sela Semešnica održan je 3. međunarodni backgammon turnir Donji Vakuf Open u organizaciji Tavla kluba Vatrogasac. Od 74 igrača iz šest zemalja na kraju je pehar za najuspješnijeg ponio Hajrudin Idrizović. On je u finalu savladao Dževada Hindića, dok je u susretu za treće mjesto Almir Hadžiomerović bio bolji od Šemsudina Kukića. Među nagrađenima su i igrači koji su ostvarili plasman od petog do osmog mjesta: Veljko Ćirović, Damjan Plesec, Haris Balić i Draženko Vučina. U popratnom dijelu programa na jackpot turniru najbolji je bio Edin Boškailo, dok je drugi bio Ahmo Omerović, a u igri parova prvo mjesto osvojili su Adis Karadža i Nedžad Bašić.
Lijepo druženje ljubitelja drevne igre upotpunjeno je i odličnom zabavom u subotu uveče. Od ostalih turnirskih događanja izdvajamo i to da su naši prijatelji iz Novog Pazara i ovaj put donijeli prigodan poklon Tavla klubu Vatrogasac. Sve je, opet, posebno začinio naš član, sugrađanin i veliki prijatelj svake dobre priče našeg gradića, Mulo Hadžić, koji je pripremio poseban poklon za Novopazarce, a lijepim poklonima iznenadio je i naš Klub, kao i dva naša istaknuta člana: Nezira Smajića i Abaza Omeragića. Također, na samoj zabavi, predsjednik našeg kluba, Kemal Čaluk, uručio je posebne zahvalnice za doprinos klubu Adnanu Miralemu, predsjedniku Skupštine TK Vatrogasac i Benjaminu Beni Zoniću, članu Upravnog odbora i direktoru ovogodišnjeg turnira.
Tavla klub Vatrogasac još jednom zahvaljuje svima koji su pomogli održavanje turnira, a posebne riječi zahvalnosti upućuje i svim tavlašicama i tavlašima koji su iskoristili ovaj vikend da budu dijelom takmičenja.
izvor: fb / Tavla klub Vatrogasac