Hafiz Sulejman Bugari u Donjem Vakufu: Predavanje povodom rođenja poslanika Muhammeda a.s.

0
82

Medžlis islamske zajednice Donji Vakuf i Bošnjačka zajednica kulture Preporod Donji Vakuf u ponedjeljak 21. decembra organizuju predavanje povodom rođenja poslanika Muhammeda a.s.

Gost predavač je hafiz Sulejman Bugari, glavni imam Bijele džamije u Sarajevu. Predavanje će biti održano Domu kulture u Donjem Vakufu s početkom od 18:30 sati.

Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu,  završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir. Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga.

Do sada je objavio pet knjiga – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa – pod naslovom  Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE – Za raju iz Raja.