Grupa Miligram uvest će stanovnike Zenice u 2018.godinu!

0
37

Na trgu Alije Izetbegovića sprema se veliki spektakl u novogodišnjoj noći u kojoj će prisutne zabavljati grupa Miligram čiji su predstavnici na press konferenciji najavili veliki muzički show.

– Moram da kažem u ime Miligrama, u ime svih nas, da se mnogo radujemo što ćemo 2018. godinu dočekati zajedno i to baš ovdje u Zenici, za koju nas vežu fantastične uspomene. Taj koncert koji smo imali u Areni prije par godina je jedan od onih koncerata koji nikako u životu ne možete zaboraviti.

Vrisak u Areni i dvosatna energija ostaju za čitav život i mnogo se radujemo što ćemo uspjeti za Novu godinu i to na trgu da sviramo pred još više ljudi. Mi ćemo dati sve od sebe i moram da se zahvalim gradonačelniku i kompletnoj organizaciji što su nam omogućili da ovdje sviramo i da se osjećamo ovako fantastično, – kazao je Aleksandar Milić Mili i dodao kako će na ovom koncertu javnosti predstaviti dvije nove pjesme.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je poželio dobrodošlicu gostima.

– Zenica je regionalni centar i prema informacijama sa kojima raspolažem očekuje se više od 20.000 posjetilaca. Grad je spreman i sve njegove institucije. Miligram je jedna od najtraženijih grupa koja će zabavljati sve pristune. Ovdje je bilo jedno vrijeme zatišje, međutim, ja sam obećao evropsku Zenicu i svake godine idemo korak dalje. Imamo najave dolazaka iz čitave regije i mi ćemo učiniti sve da novogodišnja noć bude izuzetno dobra i bezbjedna i da sretni uđemo u 2018. godinu, – kazao je Kasumović.

Direktor Javnog preduzeća Radio-televizija Zenica koji je uz podršku grada organizator dočeka Nove godine kazao je da očekuje istinski novogodišnji spektakl.
– Program je planiran da traje punih 12 sati.

Počinjemo u podne, smotrama kulturno-umjetničkih društava, zatim nastupima članova dječije, omladinske i lutkarske scene i djece iz vrtića. Bit će lijep spektar nastupa članova zeničkih institucija, – kazao je direktor JP RTV Zenica, Nandino Škrbić, koji se ujedno zahvalio svim sponzorima koji su podržali organizaciju dočeka nove godine na otvorenom u Zenici.

Nakon press konferencije članovi Miligrama su se na centralnom gradskom trgu, u srcu Zenice družili sa fanovima i građanima. Veliki broj okupljenih iskoristio je priliku za fotografisanje sa Alenom, Milijem i ostalom ekipom koja je obećala vrhunsku novogodišnju zabavu na koju su svi pozvani.