Gradonačelnica Karić o pohvalama Schmidta: Nastavit ću raditi za bolje sutra BiH

0
56

Tokom jučerašnjeg obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Christian Schimdt, spomenuto je da u Bosni i Hercegovini postoje nova, mlada generacija političara, a kao primjere je naveo gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, te Draška Stanivukovića i Marija Kordića, gradonačelnike Banje Luke i Mostara, dok je za gradonačelnicu Sarajeva kazao da “opredijeljena pitanju pomirenja”.

To, kako je Schmidt kazao, može doprinijeti boljoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Benjamina Karić komentirala je za portal Radiosarajevo.ba pohvalu koju je na njezin račun iznio Schmidt.

“Hvala uvaženom Visokom predstavniku, gospodinu Schmidtu što je prepoznao moj rad kao doprinos izgradnji boljeg bosanskohercegovačkog društva. Ovo je značajan podstrek za dalji rad”, istakla je Karić, te dodala:

“Cijenim što riječi koje su upućene pred Vijećem sigurnosti UN-a, dolaze od čovjeka koji je svojim djelovanjem pokazao odlučnost i posvećenost miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini”.

Kazala je da će nastaviti “raditi vrijedno na isticanju svega onoga što nas spaja i što će mladim ljudima omogućiti ljepše sutra”.

“Nadam se da sličan sud o mom radu dijele i građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zbog kojih sam tu i kojima služim”, zaključila je Karić.

 

radiosarajevo