Godišnji koncert VIS “Forte” Donji Vakuf

0
127

VIS “Forte” Donji Vakuf za sve poštovaoce muzike i horske pjesme priređuje godišnji koncert koji će se održati u petak, 28. Decembra od 19 sati u velikoj sali zgrade Doma kulture. Cjelovečernji koncert  upotpunit će i nastupi Omladinskog hora JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf i Hora penzionera / Zbora umirovljenika iz Jajca. Generalni sponzor koncerta je BHTelekom a sav prihod od prodatih ulaznica bit će usmjeren za liječenje naše sugrađanke Edine Švago.

VIS Forte je glavni „krivac“  što smo u Danima općine  u našem gradu ugostili brojne horske grupe u okviru smotre horova „Pjesme kraj Vrbasa“. VIS Forte neizostavni je akter na svim općinskim manifestacijama, a zapažene nastupe imao je na  smotrama horova širom naše zemlje, a posebno se ističe nastup u okviru ramazanskog programa u Inegolu-republika Turska .Nastupi prate i priznanja.

Pod ranijim imenom „Preporod“ dobitnici Općinskog priznanja . Ove godine  VIS Forte je  na festivalu ilahija i kasida, osvojio  visoko 2.mjesto. Ovaj festival  se već dugi niz godina održava u  Gornjem Vakufu . Proteklog ljeta sastav „Forte“ u Donjem Vakufu ugostio je  internacionalni hor  iz Vermonta.