Godinama radio za 375 KM pa dobio otkaz nakon što je odbio raditi 24 sata?

0
131
Ibrahim Kargić iz Zenice podijelio je tužnu ispovijest o svom radnom odnosu gdje je bio iskorištavan za mizernu plaću, a potom i otpušten.

Ibrahim je radio 4-5 godina kao čuvar parkinga na kojem su se nalazili autobusi tvrtke Zeni-Tours kod Vehida Džananovića i njegovog sina Zaima.

Radio sam za 325 maraka, a kasnije je podigao na 375 KM. Radio sam po 16,17 sati dnevno, a svake druge nedjelje po 24 sata. Tako sam radio godinu i pol. Sve sam to morao raditi i trpjeti da bih mogao izvesti dijete na pravi put. Moj gazda je obični šerif kojeg se u tvrtki svi boje. Ništa se ovo ne bi znalo i ne bi se pričalo da je bio čovjek, da je bio fer i korektan prema meni, pa i prema ostalim radnicima, ističe.

Prije je imao 130 kilograma, a sad je spao na 90 jer je, kako kaže, zbog gazdine galame i halabuke dobio šećer.

Razlog ove priče je što sam za Bajram odbio poslušnost mladom gazdi koji mi je rekao da radim 24 sata. Nisam mogao raditi jer nisam ponio hranu, nisam ponio lijekove, nisam ponio cigare i još koje kakve stvari koje su mi potrebne da mogu biti na radnom mjestu. Gazdi se to nije svidjelo. Osjetio sam vibracije prema meni, priča svoju priču Ibrahim Kargić za portal Crna-hronika.

23. 7. 2022. godine sam prilikom obilaska kruga tvrtke pao u kanal od autobusa visine 1,90 metara. Nekako sam uspio izaći iz kanala, nitko mi od vozača nije pomogao. Polomio sam se sav. Imao sam strašne bolove, ozlijedio sam kuk, bedra, glavom sam udario, dva rebra slomio i nagnječio jetru.

Nakon 8 dana sam morao ponovo u noćnu smjenu iako nisam bio dobro, morao sam raditi kako ne bih ostao bez posla. Iako sam osjetio da me više ne žele na tom mjestu. Poslije radnog vremena, u 23:30, gazda me pozvao i rekao da ne dolazim više.

Za kraj je pozvao relevantne institucije da pogledaju vozni park tvrtke. Da vide što se vozi po cestama u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv | Foto: Crna-hronika)