Glumica poginula prije šest godina na istom mjestu gdje i Toše

0
75

Na današnji dan prije šest godina život je izgubila šibenička glumica Dolores Lambaša u saobraćajnoj nesreći pored Slavonskog broda, na istom mjestu gdje i pjevač Toše Proeski.

U trenutku kada joj je život tragično okončan imala je samo 32 godine, a s njom je u automobilu bio i glumac Stojan Matavulj (58) koji je zbog nesreće proveo osam mjeseci u zatvoru. Kroz gustu maglu vozio je brzinom 130 km/h.

Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gdje su bili na pozorišnoj predstavi, a usput su odlučili da se zaustave u Iloku kako bi posjetili Stojanovog prijatelja Željka Sladetića. Malo vina iz tamošnjeg vinskog podruma umorilo je glumce koji su odlučili da iznajme sobe u hotelu Dunav, a sutradan je trebalo da se nađu sa vlasnikom na doručku.

Usred noći promijenili su planove i ipak odlučili da krenu na put.

– Svaki 23. mi je grozan, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dijete, živjela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam – izjavila je glumičina majka za 24 sata.

U serijama je debitovala 2006. godine ulogom Ruže u “Odmori se, zaslužio si”. Zatim su uslijedila gostovanja i uloge u “Zauvijek komšije” i “Zakon ljubavi”, a u “Najboljim godinama” tumačila je lik sportistkinje koja je u uvjerenju da je u njenom tijelu zarobljen muškarac.

Osim u serijama, Dolores je ostvarila i nekoliko filmskih uloga, a najpoznatija je ona u filmu Nikše Sviličića ”Vjerujem u anđele”.

izvor: avaz.ba