Germain Kouadio i Tarik Handžić na prozivci prvog tima FK Sarajevo

Mladi igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, Germain Kouadio i Tarik Handžić, nakon isteka polugodišnje posudbe odazvaće se prozivci prvog tima Bordo kluba, koja je zakazana za 14. januar 2016. godine. Pomenuti dvojac dobit će tako priliku da se na zimskim pripremama nametne stručnom štabu i izbori svoje mjesto u sastavu Fudbalskog kluba Sarajevo.

 

Germain Kouadio, igrač iz Obale Slonovače, u proteklih šest mjeseci nastupao je za NK Travnik, a pomenuti dvadesettrogodišnji ofanzivac iza sebe ima dobru polusezonu, u kojoj je odigrao 16 utakmica i postigao četiri gola, te upisao još tri asistencije. Ukupno je na terenu proveo 1.373 minute. Spomenimo i to da je Kouadio došao u redove Sarajeva u zimskom prelaznom roku sezone 2013/14 iz redova FC Moossou.

Devetnaestogodišnji ofanzivac, Tarik Handžić u polusezoni iza nas, nastupao je za naš partnerski klub, NK Bosna Visoko. Uspio je sakupiti 13 zvaničnih nastupa, a na terenu je proveo 910 minuta. Handžić, koji se najbolje snalazi na poziciji napadača, postigao je i jedan gol i na gostujućoj utakmici Bosne u Mostaru protiv Branitelja. Ovaj mladi ofanzivac postisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo početkom marta tekuće godine.

 

 

izvor:fksarajevo

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print