Gdje putovati u januaru?

 

Period zimskih mjeseci, pogotovo januar, je vrijeme kada mnogi od nas prave pauzu od putovanja i obilazaka interesantnih destinacija. Ipak, ima mnogo i onih koji najčešće novogodišnje praznike i slobodne dane oko istih troše na putovanja i obilaske popularnih turističkih atrakcija. Ukoliko ste baš vi među onima koji vole da putuju tokom zime, evo nekoliko zanimljivih prijedloga, ali i razloga, zašto su ove destinacije nezaobilazne za putovanje tokom zime.

Ako ste ljubitelj skijanja, sada je pravo vrijeme za to. Preporuka je Kronplatz, jedno od najboljih i najpopularnijih skijališta u Južnom Tirolu. Staze, koje su besprijekorno uređene, protežu se na ukupno 116 kilometara. Ovdje će svatko pronaći nešto za sebe. Mirna mjestašca svidjet će se onima koji se žele isključiti iz svega kako bi na svježem zraku skupili energiju, a sportašima se nudi aktivan odmor i avantura. Ovdje možete uživati u raskošnoj ponudi jela, a za sve one koji se žele potpuno opustiti, na raspolaganju imaju pregršt wellness sadržaja.

  • Kronplatz za ljubitelje skijanja - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Kronplatz za ljubitelje skijanjaFOTO: ILUSTRACIJA

Ukoliko ste zaljubljenik u mitologiju i grčku kulturu, januar je idealno vrijeme za posjetu Atini. Neće vas dočekati temperature poput onih ljetnih, ali bit će sasvim ugodno kao usred proljeća. To je jedan od razloga zašto sve više putnika voli putovati u Grčku tokom zime jer tada mogu puno ugodnije proučavati sva odredišta o kojima su čitali i jedva ih čekali vidjeti.

  • Za zaljubljenike u mitologiju i grčku kulturu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Za zaljubljenike u mitologiju i grčku kulturuFOTO: ILUSTRACIJA

Sa svojim izgledom kao iz knjiga, Brisel i Briž sijaju posebnom magijom zimi! Uživaj u snježnim pejzažima i zaboravi na hladno vrijeme dok zagrijavaš svoje rukavice sa vrelim belgijskim fritulama ili vafelima sa čokoladom. Januarska detoksacija može da sačeka.

  • Brisel odiše posebnom magijom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Brisel odiše posebnom magijom
  • Dnevni avaz
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print