Gdje će se i kako dočekati Nova godina u BiH: Na Vlašiću doček na otvorenom uz DJ-a i vatromet

0
274

Bosna i Hercegovina će i ove godine biti centar zabave u regiji jer će u novogodišnjoj noći okupiti neke od najvećih zvjezda domaće i regionalne estrade. Svi veći gradovi poput Sarajeva, Banje Luke, Bihaća, Mostara, Tuzle i Zenice obećavaju najbolju zabavu za građane.

U Sarajevu se očekuje lud provod jer će u novogodišnjoj noći ispred Vječne vatre nastupati Hari Mata Hari. Sve one koji budu posjetili ovaj koncert od 20.30 sati, zagrijat će DJ Dizzy Dee i Eldin Huseinbegović.

Na istoj lokaciji dan poslije koncert će održati i bend Bombaj štampa. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

U Banjoj Luci za Novu godinu trebali bi nastupiti Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a dan poslije Željko Joksimović. Koncert Harisa Džinovića koji je trebalo da bude održan večeras ispred Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci otkazan je zbog protesta grupe “Pravda za Davida” koja je najavila da će spriječiti i novogodišnju zabavu.

Mostarce će u Novu godinu uvesti Zabranjeno pušnje i beogradska grupa S.A.R.S, a Zeničani će u najluđoj noći uživati uz Amela Ćurića, Envera Lugavića Kiceta i Enesa Begovića.

Tuzlake će u najluđoj noći zabavljati Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Plavi orkestar.

I u Bihaću će se svirati rock muzika, a za dobru zabavu će biti zadužena grupa Zoster.

Na Vlašiću će i ove godine u organizaciji Udruženja hotelijera i restorijera te uz podršku Općine Travnik i Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona biti organizovan doček Nove godine na otvorenom.

Smještajni kapaciteti na Vlašiću rezervisani su još početkom decembra, a zvanično otvorenje sezone nije moglo proći bolje jer su se velike količine snijega zadržale na ovoj planini i omogućile odlične uvjete za skijanje.

Program za Novu godinu bit će održan u svim hotelima i restoranima, ali i na otvorenom, gdje će biti organizovana zabava uz DJ-a i vatromet .

Vlašić je omiljeno mjesto svih građana Bosne i Hercegovine i prvi dan u novoj godini hiljade njih provede na svježem zraku uživajući u skijanju, sankanju, ispijanju toplih napitaka ili šetanju.

klix.ba