Fudbalski šampionat BiH skraćen na 10 klubova

 

”Usvojen je i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup N/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa N/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige Bosne i Hercegovine i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iz prethodne takmičarske sezone”, saopštili su iz N/FS BiH.

Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada N/FS BiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda N/FS BiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda N/FS BiH za 2024. godinu.

”Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne skupštine N/FS BiH koja će se održati 27. maja 2024. godine u Sarajevu”, istakli su iz N/FS BiH, dodavši:

”Izvršni odbor N/FS BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za ‘U-19’. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova. Formirane su i dvije nove ženske selekcije, ‘WU-23’ i ‘WU-15’. Reprezentativnom selekcijom ‘WU-23’ će rukovoditi selektori ‘A’ i ‘WU-19’ ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora ‘WU-15’ ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.”

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju N/FS BiH, napomenuli su iz Saveza.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print