Fudbaleri BiH danas protiv Finske na Bilinom polju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici dočekuje selekciju Finske u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Fudbaleri BiH uoči posljednja dva meča zauzimaju četvrto mjesto, ali ih pobjede nad Finskom i Ukrajinom sigurno vode u baraž. Selekciji BiH vjerovatno će biti dovoljna i četiri boda, ali selektor Ivaylo Petev ističe da neće biti nikakvih kalkulacija i da ga interesuje samo pobjeda protiv Finske.

“Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Siguran sam da ćemo obaviti dobar posao, nama su bitna tri boda i tražit ćemo to od prve minute”, kazao je Petev na pres-konferenciji.

Petev je još jednom ponovio da je fokusiran isključivo na svoju ekipu i način na koji će njegovi igrači pristupiti ovom meču, ali je podcrtao da su analizirali protivnika i kako je siguran da će minimizirati njihove jače strane.

“Opet kažem, sve ovisi o nama, mi smo bitni i samo mislim kako ćemo mi izgledati”, dodao je.

Miralem Pjanić, jedan od ključnih igrača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ističe da su spremni za utakmicu protiv Finske na Bilinom polju. Očekivanja su, kako kaže, velika i učiniti će sve da navijačima podare osmijeh na lice i ostvare pobjedu.

“Bit će teško, ali smo spremni. Odigrali smo dobro u zadnje vrijeme, dobra sedmica rada je iza nas i nadamo se dobrom rezultatu. Ostavićemo srce na terenu”, kazao je Pjanić. 

Prelijepo je, kako kaže, igrati pred punim tribinama.

“Biće nešto posebno, znamo kakvi su naši navijači, najbolji na svijetu što se tiče atmosfere. Reprezentacija je zaslužila pun stadion. Grupa nije bila laka, a mi se nadamo dobroj utakmici. Svi smo spremni, znamo šta nas očekuje. Ući ćemo s namjerom da pobijedimo, dominiramo, ne damo puno prostora Fincima. Trebamo pametno odigrati, igramo kući i to moramo pokazati. Respektujemo ih ali sigurno da će im biti teško ovdje. Ja vjerujem u našu reprezentaciju i da smo bolji”, kazao je Pjanić.

Meč Bosna i Hercegovina – Finska igra se na stadionu Bilino polje u Zenici od 15 sati. Utakmicu sudi Michael Oliver iz Engleske.

 

izvor: bhrt.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print