Frontmen grupe Maneskin dobrovoljno će odraditi test na prisustvo narkotika

0
34

objednik Eurosonga i frontmen grupe Maneskin, Damiano David, svojevoljno će uraditi test na prisustvo narkotika nakon što je prethodno optužen za konzumiranje kokaina u finalu takmičenja, saopćili su organizatori.

Snimke koje su postale viralne na društvenim mrežama prikazuju bend kako pije i slavi za svojim stolom tokom događaja, dok je pjevač Damiano David nakratko sagnuo glavu iznad stola. Ovakav potez pjevača protumačen je kao konzumiranje kokaina, što je on opovrgnuo na press konferenciji nakon samog finala.”Thomas (gitarista) je razbio čašu… Ne koristim drogu. Molim vas, ljudi, nemojte to govoriti. Nemojte to govoriti, zaista”, rekao je David.

U nedjelju je Evropska radiodifuzna unija (EBU), organizator Eurovizije, objavila zvaničnu izjavu o incidentu te su kazali kako su svjesni špekulacija oko videosnimka pobjednika Eurosonga.

EBU je rekao da je bend “snažno opovrgnuo” navode o upotrebi droga i da će David po dolasku kući dobrovoljno odraditi test na narkotike.

Bend je zatražio test odmah u subotu navečer, ali ga EBU nije mogao odmah organizirati, rekli su organizatori.

“Bend, njihova uprava i šef delegacije obavijestili su nas da u Zelenoj sobi nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač sklonio komade stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo pronađeno nakon provjera na licu mjesta. I dalje pažljivo gledamo snimke i ažurirat ćemo daljnje informacije u dogledno vrijeme. ”

Kako je Variety prenio, test će odraditi u ponedjeljak.