Francuski gigant dolazi u našu zemlju: Imaju godišnje prihode od 3.7 milijardi eura, a sad će ulagati u BiH

Kompanija Siniat d.o.o. Bihać, čiji je vlasnik francuski gigant – grupacija “Etex”, priprema pokretanje eksploatacije mineralne sirovine – gipsa na ležištu “Orašac-Kulen Vakuf” na lokalitetu “Bukvarine” na području općine Bihać.

Eksploatacija će se obavljati na polju veličine 5 hektara.

Kompanija već godinama nastoji pridobiti sve dozvole koje se tiču utjecaja na okoliš i sada je pri kraju, što znači da bi projekt uskoro mogao zaživjeti, piše BiznisInfo.ba.

Osim toga, kompanija je ranije potpisala ugovor o koncesiji sa Vladom Unsko-sanskog kantona kojim joj je ovo ležište dato na korištenje na period od 25 godina – u svrhu istraživanja i eksploatacije gipsa.

Ova kompanija je globalni lider gradnji “laganih konstrukcija”, nadahnjujući ljude da grade sigurne, održive, pametne i lijepe zgrade.

– Želimo inspirirati ljude širom svijeta da grade životne prostore koji su sigurni, održivi, pametni i lijepi. Zbog toga se fokusiramo na učinkovita lagana rješenja koja ljudima omogućuju bržu, bolju i održiviju izgradnju – navode iz ove kompanije.

Ova grupacija ima 13,5 hiljada zaposlenih a djeluje u 45 država svijeta. Ima ukupne godišnje prihode od 3,7 milijardi eura, što govori o kakvom divu se radi.

avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print