FOTO:U toku radovi na rekontrukciji ulica 707. Slbb, Bosanska i Jaz u Donjem Vakufu

U Donjem Vakufu izvode se  radovi na rekonstrukciji ulica 707. Slbb i ulice Bosanska, kao i ulice Jaz.

U sklopu izgradnje objekata komunalne infrastrukture, kompanija Struktura doo Jajce, izvodi radove na rekonstrukciji ulice 707 Slbb i ulice Bosanska. Vrijednost projekta u sklopu kojeg će biti ugrađeni i kolektori površinskih voda iznosi 170 hiljada KM. Na ovaj način će biti riješen problem zadržavanja vode na kolovozu, a samim tim i produžen vijek trajanja asfaltne podloge. Završetak radova se očekuje u narednoj sedmici.

Uporedo s ovim projektom, u toku je i rekonstrukcija ulice Jaz. JKP Gradina trenutno vrši rekonstrukciju i zamjenu starih azbestnih-cementnih cijevi, a bit će sprovedeni novi i priključci. Zbog kompleksnosti navedenih zahvata, završetak radova u ulici Jaz se očekuje za nešto više od mjesec dana.

 

U narednom peridou sklopu izgradnje objekata komunalne infrastrukture za tekuću godinu, planirana je i rekonstrukcija ulice Sejfudina Verema, odnosno ulice koja prolazi pored Sportske dvorane, zatim dionice puta prema Brezićanima, ogranka dionice na Srtu u Pruscu i to su sve projekti čija se realizacija očekuje do kraja ove godine.

Video prilog pogledajte na našem You tube kanalu. Pretplatite se i ostavite komentar. 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print