FOTO:Donjovakufski glumci nagrađeni gromoglasnim aplauzom: Predstava “Šahovska antibajka”

Naida Kapetan, Faris Huber, Samed Hadžić, Esma Čaluk, Azra Opardija i Almasa Verem, članovi Omladinske scene ” Male škole pozorišta”, JU Centar za kulturu, informisanje i sport, Donji Vakuf večeras su na pozornici Doma kulture u našem gradu izvedbom predstave ” Šahovska antibajka”, izazvali veliko interesovanje svojih sugrađana, koji su ih nagradili gromoglasnim i dugim aplauzom.

Ovi omladinci, mladi naši sugrađani prepuni entuzijazma, pozitivne eneregije i umjetničkog žala, pokazali su da tradicija glume, režije, kulture općenito u našem gradu, pretače se iz generacije u generaciju.

Tekst i režiju za predstavu ” Šahovska antibajka”, koja je namjenjene publici 13+, potpisuje naš sugrađanin, društveno aktivan, posebno u domenu kulture , diplomirani komperativist, Amer Čolak Čola.

Bravo, za mlade Donjovakufljane, koji u današnjem vremenu informatičke tehnologije, društvenih mreža, uz druženje, komunikaciju i zabavu, svome gradu poklanjaju jedan zaista vrijedan kulturni događaj.

Večerašnja predstava, zajedno sa  predstavom, “Patuljak i sedam Snjeguljica”, koja je izvedena, 15. septembra 2023. godine, poklon je članova  Male škole pozorišta, svome gradu, a povodom Dana općine Donji Vakuf.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print