FOTO/Uspješan vikend za omladinske selekcije ŠK Never stop Donji Vakuf

 

U subotu smo u okviru redovnog kola lige mladih SBK/KSB gostovali u Fojnici te odigrali 3 takmičarska meča u katergorijama Kadeti, Pioniri i Predpioniri, dok je naš Mini Basket odigrao prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima. Protiv našeg Samketa i njegovih selekcija smo ostvarili dvije pobjede i dva poraza. I ovaj put moramo da naglasimo da su KK Star Fojnica i njihov predsjednik, Samir Kučuk prva ekipa koja nas je pozvala na prijateljske utakmice, konkretno na turnir u Fojnicu, samo par dana nakon osnivanja naše škole košarke i to u vrijeme kada mnogi nisu vjerovali da postojimo, kamo li da ćemo opstati. Na terenu je prštalo od uzbudjenja i kvalitete, pogotovo u utakmici pionira ova naša dva kluba. U nastavku pročitajte kratki rezime svakog susreta i sve strijelce i aktere.
KADETI: očekivan poraz od najbolje ekipe u ligi, više od ovog rezultata se nije moglo protiv prvaka lige u ovoj konkurenciji.
KK”STAR”Fojnica-90
ŠK”NEVER”STOP”Donji Vakuf-55
(20:12-14:13-22:11-25-17)
Šutković Ibrahim
Jašarević Eman-12pts
Šutković Ismar-5pts
Rujanac Hamza-13pts
Dervišić Ajnur
Džulović Mesud
Čavak Ahsen
Morić Faris
Skenderović Teo-17pts
Sarač Nedim-4pts
Kahvedžić Teo-4pts
Šutković Adin
Pioniri: U ljepotici dana i najuzbudljivijem meču naši pioniri dolaze do još jedne pobjede. Mada oslabljeni zbog izostanaka naša dva standardna prvotimca Adina Kurića i Hamze Šutkovića ipak smo zabilježili pobjedu. Domaćinima nije pomogao ni fenomenalni Šišić sa 45 poena jer su sa druge strane odgovornost preuzeli naš standardno sjajni Eman Jašarević sa 25 i Ahsen Čavak sa 16 poena. Vrijedi istaći i da je novo ime u našem timu Faris Zahirović sjajno iskoristio priliku i minutažu te postigao 12 poena. Vrijedna pobjeda naših dječaka koja posebno dobija na težini zbog brojnih izostanaka.
KK”STAR”Fojnica-72
ŠK”NEVER”STOP”Donji Vakuf-81
(13:17-20:20-12:26-27:18)
Kahvedžić Enis
Šutković Ismar-2pts
Velagić Benjamin-2pts
Zahirović Faris-12pts
Elkaz Tarik
Ramić Muhamed
Čavak Ahsen-16pts
Horoz Amir
Kahvedzić Amir-12pts
Kero Mirza-12pts
Eman Jašarević-25pts
Zahirović Abdulah
Predpioniri: Predvodjeni ponovo našim fantastičnim duom Kovač-Behrem, predpioniri bilježe još jednu vrijednu pobjedu pred derbi u narednom kolu protiv ekipe Novi Travnik.
KK”STAR”Fojnica-26
ŠK”NEVER”STOP”Donji Vakuf-45
(03:08-08:18-09:09-06:10)
Smajić Mirza
Galešić Amar
Bristina Davud
Kero Adnan
Čurić Alem-4pts
Behrem Jasmina-12pts
Kurić Dino-2pts
Velagić Benjamin-4pts
Kovać Muhamed-23pts
Šutković Rijad
Manganaris Demian
Korugić Benjamin
Minibasket: Mala raja nije izdržala do kraja i sačuvala prednost protiv domaćina koji je imao više raspoloženih igrača. Naš trener Emir Memiš iskoristio je priliku u ovom prijateljskom susretu da svim našim mališanima pruži priliku i odredjenu minutažu.
KK”STAR”Fojnica-29
ŠK”NEVER”STOP”Donji Vakuf-24
Svim akterima susreta čestitke na fer i sportskom zalaganju, a veliko hvala našim domaćinima na još jednom srdačnom gostoprimstvu.
Treniramo jako i slijedimo svoje snove.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print