FOTO / Uručene nagrada za najbolje literarne radove na temu “Vjerom i tradicijom do harmonije u društvu i prirodi”

0
76

 

U utorak, 30. juna 2020. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog u Travniku upriličen je svečani prijem, te uručene nagrada za najbolje literarne radove na temu “Vjerom i tradicijom do harmonije u društvu i prirodi”.

Tradicionalna aktivnost koja je nastavljena i ove godine u okviru “510. Dani Ajvatovice” kada je tročlana komisija, na čelu sa dr. Nerminom Šušićem, odabrala i rangirala najbolje radove prispjele na konkursu.

Prvo mjesto sa diplomom i novčanom nagradom u iznosu od 300 KM pripalo je Unejsi Haskić, iz Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Drugo mjesto sa diplomom i novčanom nagradom u iznosu od 200 KM pripalo je Adni Sušić, iz Mješovite srednje škole u Gornjem Vakufu.

Treće mjesto sa diplomom i novčanom nagradom u iznosu od 100 KM pripalo je Fatimi Bećić, iz Mješovite srednje škole u Travniku.

Nagrade učesnicima konkursa su dodijelili Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, mr. Dževdet Šošić, direktor EIči Ibrahim-pašine medrese i dr. Nermin Šušić, predsjednik komisije.

U toku prijema prisutnima su se obratili Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, članovi Komisije za odabir radova, a i sami pobjednici su imali priliku da kažu svoje impresije i dojmove.

Travničko muftijstvo