FOTO / U toku sadnja novog drveća uz šetalište pored rijeke Vrbas

0
335

Jedan od projekata infrastrukture koji je obilježio ovu godinu, jeste uređenje šetališta uz rijeku Vrbas. Naime,  desna obala rijeke Vrbas od Mosta Alije Izetbegovića pa sve do Janjevog mosta, dobila je posve novi izgled. Lokacija je prilagođena svojoj namjeni. Urađeno je potpuno asfaltiranje, postavljene su klupe i korpe za otpad,a u toku su trenutno radovi na sadnji novih drveća na nasipu, pored uređenog šetališta.

Investitor ovog značajnog projekta je općina Donji Vakuf,a sadnju drveća obavlja firma za projektovanje, uređenje i održavanje zelenih površina„ Smaragd“ Travnik. Kako smo informisani, šetalište uz rijeku Vrbas od sada će krasiti stabla lipe, likvindambora i tulipanovca. Sadnice drveća su starosti od 7 do 8 godina, visine 2,5 metra,a razmak imeđu njih je 6 metara.

Ovom prilikom bit će posađeno ukupno 95 sadnica.

Dakle, kako je bilo i najavaljeno desna obala rijeke Vrbas – nasip i šetalište uređeno je skoro u upotpunosti. Sadnjom ovog drveća, zaokružit će se potpuni ambijent ovoga prostora  na zadovoljstvo svih građana Donjeg Vakufa. Naravno, ovom prilikom upućujemo apel građanima da čuvamo okoliš i sve ono što ovaj grad čini još ljepšim.