FOTO / U organizaciji KK Promo odigran košarkaški turnir za djevojčice

0
272

 

U okviru obilježavnja 14. Septembra Dana Općine Donji Vakuf, u organizaciji KK Promo Donji Vakuf, u nedjelju, 22. Septembra u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu odigran je košarkaški turnir za djevojčoce u kategoriji predpionirke.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe: ŽKK Promo, Bersellum Turbe, Prvi koš Vitez i Iskra.

U Prvom  polufinalnom susretu košarkašice Proma  igrale su protiv Berselluma i u dosta izjednačenoj utakmici uspjele su da ostvare pobjedu rezultatom 24:19. U drugoj utakmici polufinala ekipa Prvog koša bila je bolja od Iskre.

Utakmica za treće mjesto donijela je dosta izjednačenu utakmicu gdje su djevojčice Iskre u samom finišu ostvarile pobjedu nad Bersellumom.

U finalnom meču mlade i perspektivne košarkašice Proma  savladale su svoje vršnjakinje iz Viteza rezultatom 34: 14 .Na takmičenju u šutiranju slobodnih bacanja prva je bila Nejla Plivčić (Promo), u šutiranju trojki najbolja je bila Ilda Hajić (Iskra), a titulom najboljeg strijelca i igrača turnira okitila se Kanita Smajić (Promo).

Za naš tim nastupile su:

 1. Esma Čaluk
 2. Ajla Huseljić
 3. Amela Kunić
 4. Almasa Verem
 5. Azra Opardija
 6. Sara Smajlović
 7. Nejla Plivčić
 8. Dženeta Junuzović
 9. Kanita Smajić
 10. Džejla Habib
 11. Lamija Šutković
 12. Ilhana Alkić

Za kraj želimo da se zahvalimo svim učesnicima turnira, njihovim trenerima na fer i korektnoj igri i lijepom druženju i radujemo se našim ponovnim susretima.

Izvor: KK promo Donji Vakuf