FOTO/U Donjem Vakufu održan sastanak članova Udruženja za transport FBiH

0
272

Jučer je u Donjem Vakufu održan sastanak članova Udruženja za transport FBiH, predstavnika Federalne uprava za inspekcijske poslove te Privredne komore FBiH na kojem su prisutni upoznati o stanju prijevoza putnika u Federaciji BiH ali i problema s kojima se prevoznici susreću godinama, ponajviše zbog neusvajanja Zakona .

U cilju nastavka normalnog rada registrovanih prijevoznika, kako je istaknuto na sastanku, neophodno je da inspekcijski organi svakodnevnim radom na terenu sankcionišu nelegalne prijevoznike kao i ostale navedene nepravilnosti.

„Zatražio sam od prisutnih na ovom sastanku da nam pomognu da se sve ono što se tiče određivanja linija unutar entiteta preda Privrednoj komori FBiH kao javna ovlast, kao što se to radi u Republici Srpskoj“, kazao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Sastanku je prisustvovao Dževad Opardija, predsjednik Udruženja za transport, Dragan Soldo, glavni federalni inspektor za saobraćaj, Asim Gradinčić, predstavnik Privredne komore SBK,  Safudin Čengić, direktor Centrotransa, te ostali članovi, prevoznici iz Tuzle, Travnika, Posušja.

Predsjednik Privredne komore FBIH Mirsad Jašarspahić, ovom prilikom uručio je Dževadu Opardiji, predsjedniku Udruženja za transport, zahvalnicu za dugogodišnju saradnju i nesebičan doprinos radu ovoj oblasti Privredne komore.