FOTO: Tradicionalna biciklistička vožnja ” Ajvatovica na dva točka”

Danas je održana tradicionalna revijalna vožnja “Ajvatovica na dva točka”, koju BK Tetak, u saradnji sa Sportskim savezom općine Donji Vakuf, organizuje svake godine u okviru manifestacije Dani Ajvatovice.

Oko 50 biciklistkinja i biciklista svih uzrasta vozilo je od Trga Ibrahim-bega Malkoča u centru grada do Osnovne škole “Hasan Kjafija Pruščak” u Pruscu. Tu je priređeno osvježenje za sve učesnike, a onda se grupa podijelila na dva dijela. Ona brojnija, sa najmlađim i najstarijim učesnicima, kao i onima sa manje iskustva, vratila se u Donji Vakuf, dok je petnaest najspremnijih nastavilo dalje. Izuzetno zahtjevna ruta od Rike do Šipinog mosta bila je pravi pripremni trening za ovogodišnji maraton do Srebrenice. Ali, tu nije bio kraj. Ostalo je još nešto manje od dva kilometra ekstremnog uspona do same Ajvatovice.

Ipak, i na taj izazov smo uspješno odgovorili. A na Ajvatovici je danas bio i veliki kamp za mlade u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf i Mreže mladih IZ Donji Vakuf. Najsrdačnije zahvaljujemo na toplom dočeku i gostoprimstvu, kao i pruženoj prilici da djevojkama i mladićima, učesnicima kampa, ukratko predstavimo rad i misiju našeg kluba. Posebno hvala i ekipi zaduženoj za ukusni roštilj bez kojeg bismo se teško bezbjedno vratili u Donji Vakuf.

Izvor: Facebook stranica BK Sabahudin Duzić Tetak

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print