FOTO/Svečano otvoren moderni Aktiv-park u Donjem Vakufu

0
878

Moderni Aktiv-park koji se nalazi u krugu Sportske dvorane Donji Vakuf, presijecanjem vrpce danas su svečano otvorili Huso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf i Omer Faruk Čelik, načelnik općine Šezadeler iz Republike Turske.

Izgradnja ovog modernog igrališta na lokaciji kod Sportske dvorane u Donjem Vakufu koštala je oko 70.000 KM. Bratska općina Šehzadeler donirala je 50. 000 KM za opremu i mobilijar koja je ugrađena  u igralište. Općina Donji Vakuf učestvovala je sa 20. 000 KM u segmentu  građevinskih radova prilikom implementacije projekta.

 

Današnju svečanost izvedbom recitacija uveličali su mališani Dječijeg vrtića Esma Rahmanović i Ahmed Turbo, učenice Prve osnovne škole Donji Vakuf Hatidža Opardija i Kerima Kokić, te hor Prve osnovne škole Donji Vakuf, pod rukovodstvom nastavnice Aide Cerić.

U ime domaćina, prisutnima se obratio općinski načelnik Huso Sušić, a Dan općine i iskrene želje za nastavkom saradnje i u budućnosti, uputio je načelnik općine Šezadeler Omer Faruk Čelik.

2016. godine svjedočili smo historijskom trenutku otvorenja Sportske dvorane Donji Vakuf, čiju je izgradnju, pored ostalih pomogla i bratska općina Šezadeler iz Turske. Zahvaljujući dobroj saradnji općinskog načelnika Huse Sušića i načelnika općine Šezadeler Omer Faruk Čelika, općina Šezadeler na čelu sa načelnikom Čelikom po drugi put pomogla je sport u našem gradu.

U znak zahvalnosti za dosadašnju dobru saradnju i ukazano povjerenje, načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić uručio je zahvalnicu načelniku bratske općine Šezadeler, Omer Faruk Čeliku.