FOTO//Promo u Kaknju do desete pobjede

U subotu, 11. aprila, u Kaknju je odigrana utakmica 25. kola Prvenstva BiH za košarkaše između KK Kakanj i KK Promo Donji Vakuf. Ekipa Kaknja već odavno je siguran putnik u niži rang takmičenja, te je Promo ostvario očekivanu pobjedu rezultatom 86:100 (24:30; 23:25; 9:23; 30:22).
Od samog početka Momci s Vrbasa diktirali su ritam utakmice, te držali prednost na svojoj strani. Domaći su uspjeli da se približe serijom trojki u drugoj četvrtini, kada su zakratko i poveli (41:40). No, Promo vrlo brzo vraća prednost na svoju stranu, da bi u odličnoj trećoj četvrtini napravio ključni razliku od 22 poena. U zadnjem periodu uslijedilo je malo opuštanje, Kakanj polovinom četvrtine dolazi na -11, ali Promo ne dozvoljava da pobjeda dođe u pitanje i rutinski privodi utakmicu kraju. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Aldin Muflizović sa 27 poena, Imran Fazlić dao je 21, Mirza Velić 17, a Alija Islamović 12 poena. Kapiten Proma Nedim Mustafica postigao je 29 poena, Milan Škundrić 19, Miloš Kostić 13, Dino Alkić i Admir Džihan po 12, Berin Gudić 9 i Antonio Wade 6 poena.
Narednog vikenda na programu je zadnje kolo u kojem Promo dočekuje sarajevsku Bosnu, nakon čega ekipa ide na zasluženi odmor.
Momci sa Vrbasa ovu pobjedu poklanjaju članu tima Ibrahimu Mulaomeroviću, koji je ne prošloj utakmici zaradio težu tjelesnu povredu, za koju će mu trebati duže vrijeme da se sanira.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print