FOTO / Predstava „Sluge“ Gradskog pozorišta Trebinje odigrana u Donjem Vakufu

0
182

U okviru ovogodišnjeg 46. Teatarskog festivala „Fedra“ Bugojno, kao gostujuća predstava u Donjem Vakufu  ove godine pripalo je članovima Gradskog pozorišta Trebinje. Donjovakufska publika imala je priliku pogledati predstavu „Sluge“. Režiju i adaptaciju za predstavu „Sluge“ na tekst Žana Ženea, potpisuje Željko Milošević, koji je istako da se kroz predstavu provlači ljudsta osobina zla, koja koliko god nekada mislili da ne postoji, ona je zapravo sastavni dio života svakoga pojedinca.

„ Predstava obrađuje temu zla i zamjene identiteta, šta sve to čovjeka može iznutra natjerati da probudi to zlo u sebi. I tada postavljamo sebi svi to pitanje koliko smo mi zapravo zli, te koliko dozvoljamo toj klici da je razvijemo zbog bilo kojih razloga“ – istako je Željko Milošević režiser predstave „Sluge“.

Predstavu „Sluge“, koja govori o pojavi zla u ljudima, na bini u Donjem Vakufu večeras su na umjetnički i kreativni način donijeli mladi glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja Darko Kurtović, Jefimija Ot i Vesna Ćurić. Ovaj trojac kroz odnos između bogate žene i njenih sluga dočarali su nam pojam zla,zamjene identiteta,  te na šta su ljudi spremni kako bi stigli do svojih ciljeva.

Predstava „Sluge“ u okviru 46. Teatarskog festivala „Fedra“ u Bugojnu će biti izvedena u utorak, 17. Jula 2018. Godine.
Članovi Gradskog pozorišta Trebinje su redovni učesnici Fedre, i kako kažu svake godine uživaju u predstavama, umjetnosti te prijateljstvu.