FOTO/Položeno cvijeće i odata počast šehidima i poginulim borcima Donjeg Vakufa

U povodu Dana nezavisnosti BIH, općinske delegacije jutros su položile cvijeće na spomen obilježja borcima koji su svoje živote utkali u slobodu Bosne i Hercegovine.

Cvijeće je položeno na Centralno šehidsko spomen-obilježje i Partizansko spomen-groblje u Spomen parku šehidima i poginulim borcima Donjeg Vakufa.

I ovom prilikom ukazano je na značaj 01.marta – Dana  nezavisnosti BiH i borbe za slobodu države Bosne i Hercegovine. Odata je počast svim borcima koji su u minulim odbrambeno oslobodilačkim ratovima dali živote u odbrani svoje zemlje.

Glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak uz čestitku svim Bosancima i Hercegovcima, još jednom je kazao i podsjetio na veličinu  važnost čuvanja od zaborava šehida, pogidnulih boraca, čija krv je utkana u temelje države Bosne i Hercegovine.

Čestitke u povodu Dana nezavisnosti BIH uputili su načelnik općine Huso Sušić, predsjedavajući Muhamed Hodžić, predsjednik RVI Donji Vakuf Fadil Sole, Hasan Kulaš, ispred Udruženja šehida i porodica poginulih boraca, te predstavnici JOB Unija Veterana Donji Vakuf.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print