FOTO/ Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast šehidima i poginulim borcima

14. septembar  1995.  –  Bilo je to vrijeme bosanskog ponosa, 28 godina poslije sjećamo se historijskog perioda za Donjovakufljane, našu donjovakufsku slavnu 770. brdsku brigadu.

Za sve patriote Donjeg Vakufa  danas je poseban dan. Dan kada je oslobođen rodni grad.

U skladu sa Odlukom o praznicima i značajnim datumima koji se obilježavaju u organizaciji Općine Donji Vakuf, jutros su   u Spomen-parku, na Centralno šehidsko spomen-obilježje i Partizansko spomen-groblje, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe predstavnici društevno – političkog života općine, boračkih i nevladinih organizacija, javnih ustanova  odali   počast šehidima i poginulim borcima koji su dali svoje živote za odbranu i slobodu jedine nam domovine u odbrambeno – oslobodilačkim ratovima ‘ 92. – ‘ 95. godina i ‘41. – ‘ 45.godina.

Danas na 14. Septembar, Dan općine u 11 sati i 30 minuta organizovana je posjeta šehitluku u Kotezima na području susjedne bugojanske općine. Na šehidskom mezarju u Kotezima, za  46 donjovakufskih šehida, i za sve šehide ukopane na ovom mezarju, proučen je Jasin . U temelje slobode i nezavisnosti države  BiH ugrađena je mladost, srčanost i dostojanstvo 225 šehida, pripadnika 770. Slavne brdske brigade.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print